BackBright Hub EducationBrowse

A Quiz for Order of Operations

By Kayla Griffin

Kindergarten and early elementary level quiz for order of operations. The quiz covers addition, subtraction and multiplication.

Directions

The following quiz includes ten problems to test knowledge of the order of operations. This Kindergarten level quiz only tests combinations of addition, subtraction and multiplication. Following the list of problems, each is answered and worked out with step by step instructions.

Solve using the order of operations: multiplication first, then addition and subtraction.

Example:

2 + 3 x 4 = ?

Step 1: multiply 3 x 4 = 12

= 2 + 12

Step 2: add 2 + 12

= 14

Order of Operations Quiz Problems

1) 1 x 5 + 9 = ?

2) 1 + 4 x 5 - 3 = ?

3) 23 - 5 + 7 x 8 = ?

4) 7 - 5 + 8 x 4 + 9 - 3 = ?

5) 7 + 6 + 8 x 4 - 2 = ?

6) 1 + 2 + 3 x 4 = ?

7) 4 x 3 - 5 - 6 = ?

8) 34 + 9 x 0 + 8 = ?

9) 12 - 5 - 6 x 0 + 9 - 8 = ?

10) 8 + 9 - 7 x 4 + 5 = ?

Order of Operations Quiz Answers

1) 1 x 5 + 9 = ?

Step 1: 1 x 5 = 5

=5 + 9

Step 2: 5 + 9 = 14

=14

Answer: 14

2) 1 + 4 x 5 - 3 = ?

Step 1: 4 x 5 = 20

= 1 + 20 - 3

Step 2: 1 + 20 = 21

= 21 - 3

Step 3: 21 - 3 = 18

= 18

Answer: 18

3) 23 - 5 + 7 x 8 = ?

Step 1: 7 x 8 = 56

= 23 - 5 + 56

Step 2: 23 - 5 = 18

= 18 + 56

Step 3: 18 + 56 = 74

=74

Answer: 74

4) 7 - 5 + 8 x 4 + 9 x 3 = ?

Step 1: 8 x 4 = 32

= 7 - 5 + 32 + 9 x 3

Step 2: 9 x 3 = 27

= 7 - 5 + 32 + 27

Step 3: 7 - 5 = 2

= 2 + 32 + 27

Step 4: 2 + 32 = 34

= 34 + 27

Step 5: 34 + 27 = 61

= 61

Answer: 61

5) 7 + 6 + 8 x 4 - 2 = ?

Step 1: 8 x 4 = 32

= 7 + 6 + 32 - 2

Step 2: 7 + 6 = 13

= 13 + 32 - 2

Step 3: 13 + 32 = 35

= 35 - 2

Step 4: 35 - 2 = 33

= 33

Answer: 33

6) 1 + 2 + 3 x 4 = ?

Step 1: 3 x 4 = 12

= 1 + 2 + 12

Step 2: 1 + 2 = 3

= 3 + 12

Step 3: 3 + 12 = 15

= 15

Answer: 15

7) 4 x 3 - 5 - 6 = ?

Step 1: 4 x 3 = 12

= 12 - 5 - 6

Step 2: 12 - 5 = 7

= 7 - 6

Step 3: 7 - 6 = 1

= 1

Answer: 1

8) 34 + 9 x 0 + 8 = ?

Step 1: 9 x 0 = 0

= 34 + 0 + 8

Step 2: 34 + 0 = 34

= 34 + 8

Step 3: 34 + 8 = 42

= 42

Answer: 42

9) 12 x 5 - 6 x 0 + 9 - 8 = ?

Step 1: 12 x 5 = 60

= 60 - 6 x 0 + 9 - 8

Step 2: 6 x 0 = 0

= 60 - 0 + 9 - 8

Step 3: 60 - 0 = 60

= 60 - 9 - 8

Step 4: 60 - 9 = 51

= 51 - 8

Step 5: 51 - 8 = 43

= 43

Answer: 43

10) 8 x 5 - 9 - 7 x 4 + 5 = ?

Step 1: 8 x 5 = 40

= 40 - 9 - 7 x 4 + 5

Step 2: 7 x 4 = 28

= 40 - 9 - 28 + 5

Step 3: 40 - 9 = 31

= 31 - 28 + 5

Step 4: 31 - 28 = 3

= 3 + 5

Step 5: 3 + 5 = 8

= 8

Answer: 8